Cocoșei agresivi

 Eu cred că românul este cel ce a inventat bullyingul și, dacă nu l-a inventat el, cu siguranță l-a perfecționat și l-a ridicat la rang de sport național. Până și în biserică se practică (vezi moșii care cânta în spatele stranei și se uită cu superioritate la băbimea ce stă îngenuncheată și umilă neștiind cum arată un altar)

De când cu apariția mărețului Facebook, bullyingul este tot mai prezent în toate cercurile, mai mult sau mai puțin culte sau culturalizate. 

Aruncatul cu căcat în unul și în altul, înjosindu-i și călcându-i cu bocancul pe profilul virtual, vă face să vă simțiți mai puternici? Mai deștepți? Cocoșeii mei, ați devenit mai acri decât borșul pe care îl vomitați în postări delirante! Dar ce nu știți (sau poate știți, dar vă credeți nemuritori) este că unui cocoș îi stă bine alături de borș. În ciorbă! 

Îmbătrâniți și voi să știți, iar partea nasola e că un cocoș bătrân nu calcă bine (mai știți ce e aia?), iar o găină bătrână o face ea ciorbă mai gustoasă, dar câte lemne trebuie arse ca să vă înmoaie carnea aia ațoasă? Veți fi înjurați și după (pieliță tare, tendoane tăioase). Da, da! Fiți pe pace! Tot acolo veți ajunge! Până și cocoșul din Punguța cu doi bani s-a pensionat la un moment dat (și a dat colțul, că nu e nimeni nemuritor). 

Ce-mi veni pe sărmana poveste? Păi de aci a plecat. De la literatură. Sau mai bine zis de la oameni ce îngurgitează cărți despre care nu știu de cine sunt scrise, au pretenții de literați și se iau de autorii români și de pseudonimele lor mai mult sau mai puțin românești.

Cine sunteți voi să vă legați de niște oameni care scriu? Oameni care s-au pus în slujba voastră, să vă facă viața de căcat nițel mai dulce prin operele lor. Ce vă interesează pe voi de ce o anumită autoare scrie sub pseudonim ce sună american? Măcar așa o citiți și voi, că de ăștia cu nume românești nu prea vă atingeți, că e rușine, câh. 

Îi mai auzi pe câte unii "N-am auzit de Cutăreasca dar sunt sigur că nu-mi place!". Băi, cocoși, pentru a ajunge să scrieți și voi ce scrie "Cutăreasca" trebuie mai întâi să învățați să despărțiți cuvintele în silabe! Pun pariu că dacă vă trec acum printr-un test de școală primară, scrierea după dictare o picați cu brio.

Stați jos! Patru!


PS: Susțin autorii români, oricum ar alege ei să se numească.

PS 2: Nici măcar Eminescu nu a publicat sub numele de botez.

Comentarii

Postări populare