Ce mai citim? Detectivă de ocazie - Recomandare carte

 

Detectivă de ocazie este o carte savuroasă ce mi-a adus aminte de romanul lui Vlad Mușatescu, De-a puia-gaia – Jocurile detectivului Conan.

Eroina noastră, mamă de una bucată copil în vârstă de un an și posesoare de câine pitbull, periculos doar în aparență, este atrasă de  propria curiozitate și dragostea pentru romanele polițiste în investigarea unei crime. 

Nimic nu părea să tulbure liniștea cartierului în acea zi însorită de vară, dar, la întoarcerea acasă, Iolanda (pe scurt, Io) descoperă o mare hărmălaie în fața blocului, aflând cu stupoare că 'nea Petrică, poștașul, fusese înjunghiat.


Dialogurile spumoase alimentate cu monologurile delicioase ale lui Io te transpun pe loc în cartierul "fără metrou" din București și îți dau gustul bârfelor neaoșe de Radio Șanț.

Ador comicul de situație, sarcasmul și autoironia personajului încă de la primele pagini.


"Da, știu, nici acum nu mă pot obișnui cu ideea că a fost real totul, de aia m-am și gândit să scriu totul cât încă e proaspătă treaba în mintea mea și peste câțiva (mulți, foarte mulți!) ani îmi voi putea convinge nepoții că au o Buni-Buni super șmecheră! Și, totodată, mă voi convinge pe mine însămi că nu m-am sclerozat de tot și că povestea asta nu a fost doar un vis, ci o întâmplare veridică (uuuu, da, știu și cuvinte de'astea mai elevate!)."


Povestea este hazlie, fascinantă și surprinzătoare. Io, detectiva noastră de circumstanță, pornește pe urmele indiciilor, aflând din ce în ce mai multe lucruri interesante despre poștașul taciturn care îi aducea alocația copilului lună de lună, neuitând, în goana ei după informații, să îi facă ochi dulci inspectorului Victor Cimlea.

Cine ar fi crezut că un bătrân poștaș anost poate avea atât de multe secrete?

N-aveți cum să nu o iubiți pe Io,  și tot ce pot spera este că Laura Stanciu va crea și alte cărți în care să-i de-a voie coafezei detective să își dezlănțuie curiozitatea și mintea sclipitoare.

Cartea o puteți găsi aici la un preț fenomenal.

Comentarii

Postări populare