în lumea fanteziei - Poarta Iadului

 

După ce a trecut prin iadul Poștei Române și a asistat la un jaf în oficiul poștal, mi-a picat în mână (cu ocazia unui schimb de carte) această poveste scrisă de Olga Menai.

Recunosc că nu sunt mare fan al acestui gen de literatură dar, cum orice carte merită o șansă, am citit-o și am zis că trebuie să vă spun câteva cuvinte despre ea.

Poarta Iadului este un urban-fantasy light (pentru cei mai neexperimentați poate fi o introducere în lumea fanteziei) dar, lăsând la o parte toată treaba cu vrăjitoria și ocultismul, îți dai seama imediat că aceasta este o poveste despre viață.

De ce? Pentru că surorile Tess și Marisya află cine le sunt de fapt adevărații dușmani și adevărații aliați, după ce un accident le răpește părinții. Pentru Tess situația este și mai tristă pentru că și-a pierdut și logodnicul. Viața le este întoarsă cu susul în jos și nimic nu mai este la fel din acel moment.


"Părinții fetelor au încercat să le țină departe de lumea magiei pentru a le proteja de lucruri rele, de războaie și de pericole, spre nefericirea Marysiei"


Aflăm că surorile fac parte dintr-o familie de vrăjitori și că este menirea lor acum să găsească și să distrugă cele două pietre magice, cea a vieții și cea a morții, înainte de a fi folosite, pentru că acestea au puterea de a învia morții, deschizând astfel porțile iadului prin care ar fi eliberate atât spirite bune cât și spirite malefice.


"Toată omenirea va avea de suferit dacă ele nu vor găsi pietrele. Acestea erau mult prea importante. Pietrele erau prima grijă a mătușilor, pe când Tessa se gândea ce ascund mătușile și la ce se așteptau de fapt."


Pornesc așadar într-o aventură alături de mătușile lor, încercând să împiedice celelalte clanuri de vrăjitoare să găsească cheia spre iad și să folosească magia pietrelor, distrugând astfel echilibrul lumii.


"Clanul vultur, clanul elefantul și clanul albinei au luptat tot timpul de partea binelui, iar clanul coșca și clanul cobra de partea răului. De când lumea, aceste clanuri au fost rivale"


Aceasta este, din punctul meu de vedere o carte potrivită pentru adolescenții pasionați de Witchcraft, magie și supranatural, iar eu am pe cineva în familie care va devora aceste pagini.


Lectură plăcută, dragilor!


PS: Mâine este zi de interviu! 

Comentarii

Postări populare