Recomandare Carte - Văpaia Soarelui

 

Văpaia Soarelui este o carte historical-romance absolut delicioasă, prima poveste marca Raluca Butnariu pe care am citit-o.

Destinul tinerei Julia este strâns legat de un jurnal misterios și de o nestemată fabuloasă, iar căutarea adevărului o aruncă într-un noian de situații limită, suspans și secrete periculoase.

Protagonista se trezește prinsă într-o aventură presărată cu risc și neprevăzut, avându-l alături pe Blythe Arkwright, noul duce de Ross, un bărbat periculos și mândru, cel de care Julia fusese îndrăgostită nebunește în urmă cu opt ani.

Avem parte și de un joc de-a detectivii, indicii ce te atrag să le descifrezi însemnătatea și să le pui cap la cap. Ai vrea oarecum să găsești o rezolvare a misterului înaintea Juliei și a lui Blythe.


"– Dacă-mi leșini, să știi că te trezesc în pumni!

Nu atât amenințarea, cât tonul cu care o spusese o făcu să renunțe…..

–Doare? Îl întrebă ea cu o voce cam nesigură, încercând să se gândească la orice, numai la sângele lipicios care-i păta degetele nu.

–Ce-ți pasă ție! se răsti el. Amorul meu propriu este cel care suferă cel mai tare în acest moment, bombăni el, bâjbâind după o batistă. Pocnești ca un salahor, fir-ar al naibii de treabă!

–Pace?

– Scutește- mă! o privi el urât, acceptând totuși ofranda. Tâmpito! adăugă cu o oarecare tandrețe, după o scurtă pauză.

– Cretinule! i-o întoarse ea dulce."


Am râs cu lacrimi la dialogurile spumoase dintre cei doi, de altfel toată cartea este plină de replici acide și comic de situație.


"Te insultă într-un mod abil, dându-ţi senzaţia că de fapt îşi cere scuze. Ton adecvat, privire galeşă, zâmbet irezistibil. Şi pe sub toate astea, afurisenie cât cuprinde. Era absolut fascinat."


Autoarea ne oferă de toate în această poveste: aventură, mister, dragoste, bogăție și pericol cât cuprinde.

Personajele sunt foarte bine conturate, fiecare având o poveste aparte. Măiestria cu care au fost apoi combinate aceste istorii ale personajelor, oferă un tablou complet. 


Dacă vreți să călătoriți fără bilet de avion, trebuie să știți că Văpaia Soarelui poate fi achiziționată de aici. Click pe link! 😏



Comentarii

Postări populare