Horoscop strikes again

Jur că e cel mai nașpa să ratezi horoscopul dimineața și să îl citești abia la prânz, când tu deja scoți limba de doi coți de oboseală și surmenare, iar tanti aia zbanghie de a scris în scârbă cele câteva rânduri îți spune în titlul e-mailului că "Azi te relaxezi". Știți că a mai zis-o pe asta cu relaxarea, nu? Mai schimbați dracu' foaia, că unii dintre noi o să ajungă la nebuni.

După ce weekendul l-am petrecut în compania oalelor și al mașinii de spălat, infernul din dimineața asta a pus capac  oboselii, iar aceasta a bolborosit fioros până a dat pe-afară. De ce? Școală online fraților, așa se numește noua mea pedeapsă. Jur că mie mi-a plăcut școala, nu știu de ce acum se răzbună atât de nedrept pe mine.

Dacă înainte de această așa-zisă școală online aveam și eu ora magică în prezența cafelei și fetelor matinale din Facebook, acum s-a dus p... pe apa sâmbetei ora mea de liniște și a fost înlocuită de haosul absolut generat de minunata platforma Google Classroom, de zecile de voci de copii, amestecate de-a valma în iureșul internetului, și de  părinții adormiți care șad pe lângă plozii lor pentru a le porni și opri microfonul pe laptop. Da, o oră și jumătate de mute/unmute și ridicat/coborât mânuța virtuală.

Să ne înțelegem. Sunt o tipă matinală, dar asta nu înseamnă că sunt om până pe la ora 10. Abia atunci mi se întoarce sufletul în corp (și nici atunci, dacă nu am băut cel puțin două cafele duble). Și uite-mă pe mine la 8 dimineața, o carcasă goală, bântuind prin casă după încărcătorul laptopului, caietul numărul cutare și altă nuanță de roșu pentru creionul colorat, fiindcă pe aia o vrea, neapărat, copila din dotare.

Da, fraților, știu că nici acum nu-s coerentă. Încă mai am un sfert de suflet prins într-o discuție celestă cu niște sfinți din calendar (nu vă spun ce ne vorbim, fiindcă intră la secretul spovedaniei). Încercați voi să funcționați fără un sfert din vocabular, că doar nu vreți să audă doamna și colegii copilului ce discuții elevate aveți voi cu Sfântu' Petru, când sunteți în criză de timp și nu ați băut suficientă cafea, cât să vă repuneți în funcționare circuitele și sinapsele complicate ale creierului. Nici colegii voștri de la job, sau șeful, nu trebuie să audă spovedaniile voastre, nu de alta, dar s-ar putea să intervină și Sfântul HR în dialog.

Și, ca să revin la tanti cu horoscopul, îi transmit să mai învețe și ea de la Neti Sandu și să nu se mai repete atâta, că încep să ameninț cu dezabonarea, fecioara ce ne apără de spam și phishing mai ceva ca Ioana D'Arc.

Cam așa m-am relaxat eu în ziua asta de luni, dată cu atâta dărnicie de Doamne-Doamne.

Hai, v-am pupat și horoscop plăcut! Nu uitați să citiți Dama de pică, nu de alta, dar s-ar putea să mai învățați niște înjurături noi, pe care le puteți folosi în dimineți așa, ca ale mele.


Click pe link, dragilor!

 

Comentarii

Postări populare