Seducție și Venin - magia iubirii pure

 

Nouăzeci de minute.

Atât mi-a luat să citesc cartea asta. Nouăzeci de minute în care mi-am recâștigat încrederea în magia iubirii pure și în magie în general.

Druizi, regi nebuni, poțiuni magice și talismane protectoare alcătuiesc o poveste care te rupe cu totul de realitate, purtându-te pe meleaguri încă sfâșiate între forțele binelui și ale răului.


"- De unde știu că este real și nu visez?

Se apropie și, scoțând un pumnal, îi taie palma, el strângând pumnul de durere.

- E suficient de real?!

Din mâna lui picură sânge. Îi cuprinde mâna în palmele sale netede și durerea dispare, iar rana se închide."


Deși încurcată pe alocuri, povestea m-a ținut cu sufletul la gură, făcându-mă să sper că toate se vor termina cu bine pentru Selene, stăpâna Tărâmului lui Venus, și pentru druidul Ianus, stăpânul de temut al Regatului Milarose.


"O oprește, punându-și degetul pe buzele ei moi, apoi le privește. Nu le-a gustat încă, dar îi este teamă să o facă. E mult prea intim. E locul unde niciodată nu sărută. I-a oferit plăcere, i-a sărutat trupul, dar nu gura, acel loc pe unde sufletul respiră..."


Aș vrea să spun câte ceva despre simbolistica personajelor pentru că asistăm la împletirea mai multor mitologii, în special greacă, romană și celtică.

Începem așadar cu Selene, stăpâna Amazoanelor, cea care se scaldă în lacul lui Venus pentru a-și reînnoi forțele și care vrăjește fără voia sa toți bărbații ce îi taie calea. Aceasta își împrumută numele de la Selena, zeița și personificarea Lunii în mitologia greacă, identificată mai târziu cu zeița Artemis, patroana spirituală a amazoanelor.


"E tărâmul pădurilor sălbatice, Tărâmul lui Venus, din care nici un bărbat care i-a trecut hotarul nu s-a mai întors. Stăpânit de luptătoare, descrise de cei care au avut ocazia să le vadă ca fiind "seducătoare", parțial dezbrăcate și care își făceau apariția doar pentru a răpi fetele regatului său."


În mitologia romană, Ianus este zeul porților, al dualității și al alegerilor, al începuturilor şi al sfârșiturilor. Chiar dacă romanul nu începe cu el, ci cu Darius, regele ținutului Lycane, asistăm la dualitatea acestuia și îl identificăm ca deschizător de drumuri dar și ca stăvilitor al nedreptăților și protector al ritualurilor druide.


"- Cum te-ai gândit să îl bagi cu tine în apă?

Selen tresare ușor.

- Să îți întinezi trupul cu al lui?! Nu poți să intri în Venus însoțită de absolut nimeni! Mai ales de un bărbat!"


Deși cu mai puțin erotism decât aș fi sperat, povestea m-a ținut în priză cu acțiunea alertă și cu simbolistica aleasă cu grijă. Eu, mare iubitoare de mitologie, am savurat fiecare detaliu mistic.



Această carte este un fel de enemy-to-lover magico-medieval, presărat cu erotism, trădare și crime atroce, dar care mă duce cu gândul la basmul Frumoasa din Pădurea adormită a fraților Grimm, iar după ce veți citi Seducție și Venin veți înțelege impresiile mele.

Nu ezitați să dați un click pe link și să vă delectați cu un colț de magie chiar la voi acasă. Click pe link, dragilor!

Comentarii

Postări populare