Fără limite - O carte delicios de... altfel

Începem săptămâna cu o frântură de istorie autohtonă, ușor romanțată și împletită tare fain cu un strop de supra-natural într-o poveste de dragoste atemporală. De ce atemporală? Pentru că iubirea Luizei și a Comisarului-Șef Alimănescu trece peste bariera timpului.

Luiza a căpătat puterea de a călători în trecut printr-un incident nefericit - a fost lovită de fulger.

Ați înțeles, deci, că Laura Stanciu îmbină suspansul unui roman polițist cu ficțiunea istorică și romantismul.


"Luiza știa cu siguranță că acel om nu va avea nicio ezitare să o omoare dacă ea va face un gest greșit și, cu toate că nu-l văzuse niciodată în nicio poză, îl recunoscu instinctiv. Stătea în fața marelui "Justițiar de Fier"."


Luiza călătorește în trecut și îl ajută pe Alimănescu în a rezolva cazuri ce par de nerezolvat, dar îl poate salva de la complotul ce îl paște pe acesta, după ce Comisarul a stricat afacerile mai multor politicieni corupți? Cum reușește tânăra să îmbine viața sa obișnuită cu aceste călătorii în timp și spațiu?


"Îi dădu la o parte o șuviță de păr de pe chip, admirandu-i trăsăturile perfecte și îi zise cu o voce șoptită, fiind conștient că ea nu-l aude:

- Rămâi cu mine, Luiza... Astă seară... Pentru totdeauna..."


Avem așadar emoție cât cuprinde, thriller neconvențional, un stop de supranatural, o intrigă complexă și situații extreme.

Am fost atrasă de izul naturalist al romanului, de dialogurile autentice și de descrierile Bucureștiului acelor vremuri și a vieții oamenilor de rând. Bonus: Comisarul Alimănescu a existat în realitate, ceea ce face această carte o lectură și mai fascinantă. Mi-am imaginat pe tot parcursul cărții un Sergiu Nicolaescu tânăr și aprig, într-unul din rolurile ce l-au consacrat.


"O oră trecu fără ca Luiza să descopere vreo informație care să o poată conecta la ceea ce visase. Când se apropie ora de închidere, tânăra părăsi incinta fără să fi descoperit nimic în plus. Datele despre comisar erau extrem de puține, comuniștii făcând o treabă aproape excelentă în a șterge orice urmă despre existența lui."


Am simțit această poveste până în măduva oaselor și am asemuit unele pasaje cu poveștile din Groapa, romanul lui Eugen Barbu, roman care mi-a marcat adolescența și pe care aș vrea să îl văd inclus în programa școlară, asociat cu ore de istorie locală.

Laura Stanciu redă o imagine atât de realistă a Bucureștiului de altădată încât te simți imediat transpus pe străzile pavate cu piatră cubică ori în cârciumile pline de tâlharii ieșiți să-și cheltuiască prada.

Dacă v-am convins (iar eu cred că da 😁) aflați că puteți găsi "Fără limite" la un preț de buget limitat. 

Unde?

Uite aici : https://editurapetalescrise.ro/product/fara-limite-laura-stanciu/ 




Comentarii

Postări populare