Atingerea destinului - Dragostea învinge întotdeauna!

Sunt sigură că m-ar contrazice vehement dacă ar fi acum lângă mine, dar nu este, așa că pot spune sus și tare: Alina Cosma este o romantică incurabilă!


Cum deja ne-am obișnuit, Atingerea destinului poartă amprenta atât de bine-cunoscută a autoarei, iar Alina a ales să îi dea personajului Alesia slujba pe care ea o îndrăgește atât de tare și pe care o face cu atâta dăruire: Medic pediatru.


Înțelegem încă din sinopsis că povestea este una sensibilă, dar ce am găsit între coperțile diafane mi-a întrecut cu mult așteptările.


"Alesia, medic pediatru, dedicat vocației și micuților ei pacienți, îl întâlnește pe Sebastian, playboy milionar, provenit din lumea aceea pestriță, unde marile afaceri se împletesc cu politica. Destinele celor doi se intersectează datorită unei fetițe a cărei dragoste nevinovată ajunge să-i includă pe ambii… Orașe diferite, cariere care nu sunt compatibile și nu suportă schimbări majore, complicații familiale, momente de cumpănă în viața fiecăruia, toate par a fi împotriva unei iubiri cum nu a mai trăit niciunul dintre ei… "


Alesia este un medic pediatru dedicat vocației și copiilor pe care îi îngrijește, dar într-una din zile cunoaște o micuța pacientă care i se strecoară în suflet mai tare decât ar fi crezut. Sau poate că este "un pic" de vină și unchiul cel arătos și putred de bogat al copilei? Bine, poate puțin mai mult. 😀

Povestea începe în momentul în care micuța Suzana ajunge la spital însoțită de mama și de unchiul ei Sebastian, un tip ursuz și morocănos pe care doctorița Alesia îl expediază din salon (pentru că îi punea la îndoială abilitățile de medic dar și pentru pentru că prezența lui o făcea să se simtă... agitată.) Apele se liniștesc, fetița este tratată și  externată din spital, dar, următoarea dată când se îmbolnăvește, Suzy refuză să vadă un alt medic. Așa că Alesia devine pediatrul fetiței, iar micuța dezvoltă o afecțiune puternică pentru frumoasa doctoriță.


„În sala de așteptare era pustiu. Când intră în camera de primiri urgențe, dădu cu privirea de un bărbat cu chipul încruntat. Era înalt, șaten, trecut de treizeci de ani, dar cu trăsături fine ale feței. Privirea îi fugi la o fetiţă de aproximativ patru – cinci ani, cu bucle aurii, de o frumusețe angelică, care zăcea pe pat, plângând. Alături, o femeie de statură medie, blondă, cu părul prins într-o agrafă, cu trăsături blânde, încerca să îi aline suferința. Copila nu semăna cu niciunul dintre cei doi adulți, chiar dacă toți trei erau de o frumusețe greu de trecut cu privirea.”


Deși nu duce lipsă de atenția femeilor, Sebastian își testează norocul, încercând să o cucerească pe frumoasa doctoriță cu mașina lui scumpă și cu meniul unui restaurant de fițe, dar Alesia pare de necucerit și de neimpresionat (tipul e gata să renunțe; știți voi... strugurii sunt acrii, zise vulpea), genul de femeie timidă și delicată, care nu este făcută pentru aventuri scurte, pe când el e genul playboy. Alesia îl respinge deși atracția dintre ei este aproape palpabilă, vorba aia, poate fi tăiată cu cuțitul.


“De la divorțul fratelui său nu avusese relații serioase, de durată, și nici nu își dorise vreuna. Se mulțumea cu relații fără complicații. Nu seducea, dar nici nu se lăsa sedus. Existau suficiente femei disponibile, care înțelegeau ce dorea el, aventuri amoroase.”


Lumea lui Sebastian este însă dată peste cap în momentul în care Mara, mama Suzanei, își pierde viața într-un accident de mașină, lăsându-i-o în grijă pe micuță. Se trezește, fără voie și fără avertisment, tatăl unui copil care nu este al lui, un copil pentru care nu are timp și de care nu știe cum să aibă grijă.

Acesta este momentul în care Alesia le sare în ajutor, Sebastian începe să se îndrăgostească de ea (și să își dorească să renunțe la viața de burlac râvnit de toate femeile), iar Suzana să vadă în aceasta nu doar o prietenă, ci o a doua mamă.

Jocuri de putere ce amenință să le distrugă deja fragila relație, părinți care devin dușmanii propriilor copii, greutățile vieții în general, toate astea stau în calea fericirii lor. Singura care le este alături și le devine aliat este Veronica, bunica lui Sebastian, un personaj pe care l-am îndrăgit maxim și care, intr-un fel, mi-a adus aminte de propria bunică.


“— Ascultă, băiete! Ar trebui să-ți bagi mințile în cap! Fata asta te place și o placi și tu! Când vrei să devii și tu responsabil?! Acum ai o fiică de crescut! Nu ești singur, de capul tău!

— De unde știi că o plac?

— O placi și așa cum vrei tu, dar o placi și așa cum vreau eu!

Sebastian pufni în râs.

— Bunico, ești unică!”


Oare vor reuși cei doi să treacă peste toate obstacolele și vor deveni o familie fericită? Voi ce credeți?


Eu vă zic doar atât. Citiți cartea! Veți descoperi o poveste emoționantă care vă va ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit.

O găsiți la un preț super fain pe Site-ul Editurii Petale Scrise.


Click pe link, dragilor! 


Comentarii

Postări populare