Cei mai buni amanți - Când iubirea sufocă

Denisa Bacalu a creat o poveste superbă.

Un triunghi amoros, o tânără sfâșiată între iubirea pentru cel ce o distruge încet dar sigur și cel care este determinat să o rupă din mrejele cercului vicios și să o vindece.

Dacă mergem pe vorba noastră românească “Rău cu rău, dar mai rău fără rău”, nu facem decât să ne scăldăm în otrava dulceagă a unui cerc vicios. Relațiile toxice nu încep niciodată că fiind relații abuzive, ci încep ca niște relații foarte aprinse, pline de pasiune, afecțiune și emoții puternice în care ambele persoane se simt bine, poate chiar norocoase că au întâlnit alesul/aleasa. 

Așa se simțea și Kaylie atunci când l-a întâlnit pe Cole, dar momentul în care aceasta s-a decis să urmeze aceeași facultate cu iubitul ei a fost și acela în care el a început să o abuzeze mai întâi emoțional, apoi și fizic. 


"Nu mi-au spus niciodată că o relație toxică îți poate distruge viața, viitorul. Nimeni nu s-a preocupat să-mi spună că dăunătoare poate fi și iubirea, nu doar drogurile pe care, de când eram mică, mama și tata îmi spuneau să le evit, că nu fac bine, că-s periculoase."


Deși conștientă că ar trebui să fugă dintr-o asemenea relație, Kaylie alege să ascundă semnele de violență și să nu dezvăluie niciunuia dintre prietenii săi calvarul prin care trece. Doar că surorile cu care a împărțit aceeași placentă (triplete) nu pot fi înșelate de aparențe. Păcat că acestea studiază în colțuri opuse ale țării.


Tânăra se simte singură, părăsită și în neputința de a spune cuiva prin ce trece, până în momentul în care Drew, fratele mai mic al iubitului prietenei sale, observă o vânătaie. Kaylie încerca să îi spună că această a fost rezultatul unei căzături de pe cal, dar Drew nu o crede (cine ar crede o tipă crescută la fermă că a căzut de pe calul pe spatele căruia a crescut?).


"Aș avea nevoie de un erou, însă basmele nu există. În viața reală tu îți ești singurul erou. Te scoți din prăpastie și te arunci în ea singur, fără ajutorul cuiva."


Este evident că toate episoadele de violență sfârșesc prin scuze, cadouri și sex de împăcare, dar acestea nu mai sunt de ajuns pentru sufletul obosit al lui Kaylie, iar ea îi cere lui Cole o pauză. Acesta îi impune o lună (un alt semnal de alarmă!) în care "îi interzice" să își facă de cap prea mult.


"Pentru a veni aici în seara asta a trebuit să îndur câteva ore bune de ceartă, ceartă al cărei rost eu nu l-am înțeles."


Tânăra începe timid să se bucure de viață în compania prietenilor săi și a lui Drew, care, deși cu doi ani mai tânăr, se dovedește un tip matur și protector, iubitor de filme horror ca și ea, atent la nevoile ei și determinat să o protejeze.


Cole o urmărește peste tot, la toate ieșirile cu prietenii, având grijă să își facă simțită prezența fix atunci când Kaylie începe în sfârșit să simtă gustul libertății. Protagonista realizează că această dinamică nesănătoasă nu va dispărea, dar se teme de o despărțire urâtă, se teme de cel pe care încă îl iubește. 


"Urăsc situația în care eu și Cole suntem de aproape un an de zile, poate chiar mai mult. Mă frustrează. Nu pot înțelege de ce după venirea aici el a început să se schimbe, să devină o persoană pe care în cea mai mare parte a timpului nu o mai recunosc. Dacă mă întrebați de ce sunt încă în această relație, să știți că de multe ori mă întreb și eu."


Nu uitați, dragilor, cu toţii avem nevoie să fim iubiţi, fără teamă de abandon, respingere ori umilinţe. Vrem să ne fie bine alături de cel pe care îl iubim, dar iubirea nu vine de la sine. Orice relație este o provocare şi o răscolire continuă, în relaţia cu celălalt începem să ne vedem limitele, neputinţele. În acelaşi timp, alături de celălalt avem şansa să creştem şi să evoluăm. 

Dacă nu se întâmplă toate astea înseamnă că am căzut în capcana unei relații toxice din care trebuie să ieșim cât mai repede posibil, înainte de a ne fi afectate stima de sine și încrederea, cercurile de prieteni și absolut tot ce ne face să ne simțim liberi.

Voi cum credeți că s-a descurcat Kaylie? Oare Cole a convins-o la o împăcare sau Drew a reușit să o smulgă din mrejele iubitului abuziv?


Rămâne să aflați singuri citind cartea pe care o puteți găsi pe site-ul Editurii Stylished Books.


Lectură plăcută, dragilor!


Click pe link!



Comentarii

Postări populare