Doar tu m-ai iubit - Trecutul, profet al viitorului

Doar tu m-ai iubit Vol. 1

Autor: Anna G. Arond

Număr pagini: 196

Gen literar: Chicklit, Dramă, Romance


O femeie singură față în față cu trecutul dureros, cam aceasta este Melisa, personajul principal al romanului Doar tu m-ai iubit, iar trecutul este marcat de traumele provocate de mai mulți bărbați: tatăl alcoolic, Nick, iubitul pierdut, Alex, soțul distant și Marcu, fiul nașei de cununie a părinților săi, o brută cu chip de om.


Se spune că o dragoste apusă e ca un vulcan, niciodată nu poți zice că a trecut pericolul de a izbucni din nou, iar dragostea Melisei pentru Nick este un vulcan care mocnește. În măruntaiele sale bolborosesc întrebări fără răspuns, regrete și reproșuri nerostite, dar tânăra știe că focul acesta dureros nu se va stinge, pentru că nu a existat niciodată o încheiere, în adevăratul sens al cuvântului, a relației lor.


"- De ce plângi?

- Pentru că m-ai făcut să râd, de fapt m-ai făcut să simt că rad, lucru pe care nu l-am mai făcut de când m-am despărțit de Nick, de soțul meu nu vorbesc, pentru că el nu știa să mă facă să mă simt așa, cu el am fost mereu tristă și nefericită.

- Ce simți acum, când ai zâmbit atât de profund?

- Aș vrea sa plâng.

- Și de ce nu continui să o faci?

- Fiindcă m-am ferit mereu să plâng în fața oamenilor, iar acum m-am învățat să o fac foarte bine."


Ajunsă în cabinetul doctorului Kevin Hans, "psihoterapeut sistemic", din Buenos Aires, Melisa realizează că rănile lăsate de despărțirea de iubirea vieții sale, Nick, și viața alături de fostul soț (care era un fel de jucărie a părinților ce nu retezaseră imaginarul cordon ombilical), sunt mai adânci decât par, departe de a fi vindecate. 



Numai că trecutul este cel mai bun profet al viitorului, iar momentul în care, la o petrecere, îl întâlnește pe Marcu, cel ce i-a transformat adolescența într-un coșmar, își dă seama că nu poate avea niciun viitor dacă nu se împacă odată pentru totdeauna cu trecutul.


"-Acum cine te mai apără, sora ta?

[…]

-Soțul tău? La fel de fericit, că a scăpat de tine.

Mă strânge ferm de ambele mâini, iar eu abia stau să nu cad, picioarele mă abandonează de la genunchi, iar corpul nu mai ripostează.

-Spune, cine?

Riscă să mă zguduie de câteva ori.

-Lasă-mă! Mă strângi și mă doare.

-Cine? insistă el și îmi ignoră rugămințile.

-Eu! intervine Kevin hotărât."


Abia aștept să aflu intențiile psihologului, probabil în volumul doi, asta pentru că el a devenit un fel de salvator al Melisei. Kevin este acolo oricând aceasta se află la ananghie, reușind să o salveze de mai multe ori din ghearele nemernicului de Marcu. Acesta devine prietenul, confidentul și, într-un fel, eroul ei personal, cel căruia fata i se destăinuie despre trecut, căruia îi încredințează grijile și fricile sale. Într-un fel, alături de Kevin, Melisa pornește pe calea vindecării de trecut.


„-Puteai vorbi cu un prieten, ar fi fost mai ușor.

-După căsnicia cu el, am rămas fără prieteni, mi-am îndepărtat surorile și mi-am văzut foarte rar părinții. Dacă aș spune simplu, odată cu Nick a murit o parte din mine, cea mai mare, pot spune, apoi cu Alex a mai murit puțin, iar acum nu vreau să mai simt iubire.”


Doar că drumul îi este curmat brusc de boală. Nu ni se dezvăluie identitatea donatorului care i-a salvat viața, dar am eu o bănuiala, pe care, evident, nu v-o spun. 🙂 La trezire, Melisa constată că lângă ea se află cea mai neașteptată persoană: Nick. Panica o cuprinde, neștiind ce să îi spună, apoi furia, când află că cel ce l-a readus în viața ei este chiar Kevin. Se simte trădată de toată lumea și vrea ca toată lumea să o lase în pace, numai că acceptă într-un final ca Nick să fie cel ce o îngrijește o vreme, după externarea din spital.


„Un soare atât de roșu și atât de uriaș, simțeam uneori că abia stă să nu ia foc. Îl vedeam atât de mare și credeam că dacă se desprinde de cer și se rostogolește m-ar zdrobi într-o secundă, dar nu îmi dădeam seama că eu eram cea mică și cu timpul rolurile se vor inversa.”


Ca să fiu pe deplin sinceră, mi-ar fi plăcut mai multe detalii (Da, ați citit bine! Mai nou au început să îmi placă detaliile și descrierile). Despre cum a ajuns Melisa în Argentina sau despre ocupația sa, despre relația cu surorile sau despre boală ei (știți că sunt nițel masochistă și îmi place să sufăr la cărți), dar mă aștept ca multe dintre aceste detalii să fie prezente în următorul volum (da, uite cum mă agit eu pentru o carte). Nu vreau să încerc să o trag de limbă pe Anna G. Arond, pentru că e fată bună și mi-ar da detalii de m-ar băga mai tare în ceață, așa că încerc să mă abțin și să aștept cuminte continuarea poveștii.



Ce credeți? Oare va reuși Melisa să își depășească traumele ce i-au fost crestate pe suflet de un trecut nemilos? Va rămâne oare alături de Nick? Se va îndrăgosti de Kevin?


Lucrurile astea vă las pe voi să le aflați, tot ce pot spune este că povestea merită din plin. Eu abia aștept volumul doi.

Doar tu m-ai iubit, volumul unu, poate fi găsit pe site-ul editurii My Bestseller, așa că dați fuguța și achiziționați-l pentru voi sau pentru cei dragi, întregind astfel minunatul cadou de pus sub bradul de Crăciun.


Click pe Link, dragilor!


Comentarii

Postări populare