I give to you Lady Raluca Butnariu

Dacă nu vă spun nimic titluri ca Văpaia Soarelui, Umbra Nopții sau Deziluzii, înseamnă că nu vă pasionează romanul romance-istoric, pentru că altfel, mai mult ca sigur, știați cine este Raluca Butnariu, autoarea acestor minunății. Iar dacă știți cine este Raluca și vreți să aflați mai mute despre omul din spatele cărților, ei bine considerați interviul acesta cadoul meu de Crăciun pentru voi.

Ladies and Gentlemen, I give to you Ralucaaaaa Butnariiiuuu! 😊

 

Bună, Raluca! Îți mulțumesc că ai luat pauză de la pregătirile de Crăciun și ai acceptat provocarea mea cu zurli-întrebări. Începem cu întrebarea clasică: Cine este Raluca Butnariu?

Servus, Cătălina. Raluca Butnariu pare să fie un mix simpatic de roluri: mamă, fiică, femeie, prietenă, farmacistă, scriitoare. Ordinea acestor roluri este impusă de lucrurile importante și priorități. Sunt o fire visătoare, am o accentuată latură romantică (80% din ea se revarsă în scris, 20% se manifestă activ, dar numai dacă îmi place realmente persoana), socializez cu mare ușurință, iar simțul ironiei și al ridicolului mă ajută să păstrez contactul cu realitatea. Am o natură destul de veselă și realistă (pentru mine, lucrurile au exact valoarea pe care le-o acord), sunt ambițioasă și fixistă în anumite direcții. Nu-mi place să-mi cer scuze, motiv pentru care sunt atentă la ceea ce spun și încerc să fac cât mai puține greșeli. Ar mai fi de povestit, dar asta ar constitui subiectul unei laborioase autobiografii.


Tu ai fost cea care mi-a reamintit de pasiunea mea pentru Historical Romance. Știu că majoritatea cărților tale sunt încadrate în acest gen. De unde îți vine inspirația și cât timp îți ia să scrii o carte?

Mă bucur că am reușit să-ți încânt sufletul cu poveștile mele de epocă.

De inspirație nu duc lipsă, ci de timpul necesar pentru a toarce ideile în cuvinte. De regulă, orice roman pe care l-am scris a pornit de la o scenă tensionată/amuzantă sau un dialog efervescent, pe care le-am plasat mai apoi în carte. Adevărata provocare a fost să construiesc povestea până la momentul respectiv și s-o țes mai departe.

Nu scriu după un plan și nu știu niciodată cum se va termina povestea, dar INSIST în fața muzei să creeze un final fericit. Mie-mi plac acest tip de final și nu vreau să-mi întristez cititorii.

Când eram studentă, mai mult de două luni și jumătate nu-mi lua să termin de scris un nou roman. Acum însă, cu programul foarte lung și încărcat din farmacie, izbutesc să finalizez o carte cam în zece luni. Desigur, partea de documentare îmi răpește cam o treime din acest timp.


Cum este în general experiența editorială a unui autor român care locuiește în altă țară?

Este o experiență mai mult decât satisfăcătoare. În primul rând, ne sunăm numai când avem de pus țara la cale. Relația cu editorul meu este una foarte strânsă din punct de vedere uman. În rest, nu ne auzim cu lunile, însă când se întâmplă să vorbim, conversația decurge de parcă am fi vorbit ieri.

Chiar și dacă aș fi rămas în România, lucrurile tot la fel ar fi stat. Cred că am avut pur și simplu noroc în sensul acesta.


Din toate poveștile pe care le-ai scris, ai vreuna pe care o iubești mai tare? (Dacă da, de ce anume?)

Grea întrebare! Iubirea are mai multe nuanțe, care pot străluci la fel de intens. Dar, dacă vrei un răspuns sincer, află că iubesc foarte tare o poveste pe care încă nu am început s-o scriu, una care va deveni o serie fantasy.


Dacă ai avea o mașină a timpului unde ai călători?

Peste tot în trecut! Niciuna dintre vremuri n-aș rata, jur! Sunt foarte curioasă și avidă să cunosc cât mai multe despre lucrurile care mă fascinează. Și mă fascinează multe felii din istoria lumii.


Dacă ai putea alege să trăiești în universul unei cărți, serii sau film, care ar fi?

Mi-ar plăcea să trăiesc în perioada romanelor mele historical. Definitiv!


Dacă ai putea face o regulă pentru o zi și toată lumea ar trebui să o urmeze, care ar fi aceasta?

Să râdem din toată inima, dar râsul acela molipsitor, din burtică, pe care-l au bebelușii.


Menționează o întrebare la care ți-ai dori să răspunzi, dar nimeni nu ți-o pune vreodată. Cum ai răspunde?

Hm! Am mai multe variante de răspuns. (Acum rânjesc stupid)

Cum te simți în momentul în care abordezi parte erotică a unui roman în lucru?

 Nimeni nu m-a întrebat asta …dar cu siguranță a gândit-o!

Ei bine …mă simt provocată, entuziasmată, emoționată și îmi ard obrajii din cauza îndrăznelii de a pune pe foaie intimitatea unei scene de acest fel. Căci sunt gândurile mele, trăirile mele …și am cam zis tot.


Un gând de încheiere? Ce ai dori să le transmiți cititorilor acestui interviu?

Dragii mei, în primul rând vă transmit MULTĂ iubire și îmbrățișări strânse! Îmbrățișări calde, lungi, pline de recunoștință. (Cei care au avut parte de ele, știu cum sunt.)

Fiți senini, alegeți să trăiți și să vă manifestați cu bucurie, căci viața aceasta este un DAR cu adevărat, și-l putem cinsti doar cu propria fericire.

A voastră mereu,

necondiționat,

Raluca Butnariu.


Îți mulțumesc pentru răspunsuri! 💗

Nu uitați, dragilor, cărțile Ralucăi le puteți găsi pe Site-ul Librex, la prețuri de sărbătoare.

Click pe link!

    

Comentarii

Postări populare