A mea - Vendetta în numele dragostei

Vi s-a întâmplat vreodată ca o carte să vă țină atât de încordați, încât a doua zi să vă treziți cu febră musculară?

Mie tocmai mi s-a întâmplat citind A mea, primul volum din Seria Vendetta, semnată Florentina Pandelea. Are fata asta un dar de a te ține în priză și, când credeai că îți dă un răgaz de respiro și relaxare, să te arunce mai abitir în mijlocul acțiunii.

În acest Dark Urban Fantasy, presărat cu scene erotice fierbinți, autoarea a creat un univers futurist și sângeros în jurul misteriosului Triunghi al Bermudelor. Acolo a plasat insula Kythava, un loc, ascuns de un portal misterios, insulă din care ar fi condusă întreaga lume, loc unde puterea se împarte între patru Case ce au furnizat de-a lungul timpului cele mai distructive arme, cea mai nouă tehnologie dar și cei mai sângeroși asasini. 

Dar "Adevărata putere zace în cei șapte copii ai caselor, unii mai periculoși decât ceilalți, unii conduși mai mult de ură decât alții."


Fiecare Casă deține anumite puteri care le conferă avantaje în luptă sau în afaceri.

Derkomai - Casa Dragonului - Dețin puterea, atuurile dar și defectele creaturilor mistice atrase de lucrurile prețioase.

Argenensis – Casa Lalelei - Stăpânesc diplomația și mânuirea armelor, toate acestea încununate de o frumusețe răpitoare.

Nishikigoi – Casa Koi - Stăpânesc puterea viziunii asupra viitorului (asta chiar poate aduce multe avantaje, nu?).

Viperidae - Casa Viperei - Care este și casa conducătoare și deținătoare a secretului fabricării unui ser pe bază de venin, folosit pentru a-și intensifica puterile, a se vindeca și a-și prelungi viața.


Echilibrul de pe insula Kythava este perturbat de uciderea liderului Casei Viperidae și îndepărtarea familiei sale de la conducere. Fiica acestuia, Morrigan încearcă să ducă o viață normală și, vreme de șapte ani, își reprimă setea de răzbunare, dar odată cu apropierea zilei în care împlinește 18 ani, fata își dă seama că a sosit momentul în care trebuie să își revendice moștenirea de la unchiul ei Max, un tip lacom și fățarnic. Cu orice preț.


"Alung temerile de copilă inocentă și-mi îmbrac hainele moștenite din generații de lideri.  O să le zdruncin lumea și, dacă va fi nevoie, o s-o distrug, numai ca să construiesc o alta peste ruinele celei vechi."


În anii în care Morrigan duce o viață normală, fata așteaptă răzbunarea lui Kaleb Derkomai, al cărui tată se află în închisoarea din Triunghiul Morții. Dar ceea ce Kaleb îi promitea, de fiecare dată când o întâlnea pe holurile școlii, nu era moartea, ci altceva.



Cei doi încep o poveste fierbinte de dragoste, fapt ce atrage mai multe curse mortale din partea celor ce nu văd alianța acestora cu ochi buni. Dar legătura lor este departe de a fi doar una fizică. Inimile celor doi bat înlănțuite, pe același ritm. Un dragon iubește Regina Viperă, iar atunci când dragonul și-a găsit zeița sufletului, atunci ar face orice pentru a o proteja, fiindcă dragonul, chiar dacă orbit de aur și nestemate, cel mai mult își prețuiește inima. Morrigan are puterea, iar Kaleb o are pe Morrigan.

"Și cine are nevoie de un regat când o are pe Morrigan? Ea îți poate cuceri întreaga lume și ți-o poate așeza cu ușurință la picioare. E cel mai însetat ucigaș pe care planeta l-a avut. Și e a mea..."


Scenele apropierii celor doi sunt atât de fierbinți; parcă paginile se încălzesc sub mâinile cititorului, iar gândurile celor doi, redate atât de bine, sporesc erotismul pasajelor.

Dar mai fierbinte decât sexul este răzbunarea. Setea de sânge nu poate fi potolită, iar zilele trădătorilor sunt numărate. Ajutată de tehnologia dezvoltată de tatăl său și de o mână de oameni (cei mai buni însă) care îi jură credință, Morrigan pornește pe calea abruptă și fără întoarcere a vendetei. Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte, sânge pentru sânge și viață pentru viață.


"Oricât de pierdută mă simt în lumea asta necunoscută, când îl găsesc pe el, mă regăsesc pe mine și locul în care trebuie să fiu. Mă adună bucată cu bucată și mă reconstruiește, apoi îmi face vânt, spunându-mi să cuceresc lumea. Și încerc s-o fac, deoarece el este singurul stâlp stabil din existența mea, care știu că o să mă recompună de fiecare dată când o să mă sparg sub loviturile dușmanilor."


Vinovăția celor doi este palpabilă, setea de răzbunare la fel, dorința de celălalt te lasă cu gura uscată și visând la propria poveste de dragoste. Florentina are darul de a reda atât de firesc și fidel trăirile umane, de la dragoste la ură și de la răzbunare la milă, iar asta, recunosc, m-a făcut să plâng. De fapt în ultima parte a cărții am plâns constant (mai pe silent, așa, ca să nu trezesc familia), pentru că lucrurile iau o turnură dureroasă atunci când vendetta (care nu se îndeplinește în întregime) aduce cu sine o pierdere dureroasă și mult gust amar. Pregătiți-vă pachetul cu șervețele, pentru că se lasă cu potop de lacrimi. Să nu ziceți că nu v-am spus.

Ar fi atât de multe de vorbit despre cartea asta, dar mă tem de spoilere ca inima dragonului de un glonț din aur (veți afla ce înseamnă asta citind romanul 💔), cert este că abia aștept volumul doi. Florentina, fato, hai mai repede că mor aici! Vrei să mă ai pe conștiință? 


Iar voi, dacă sunteți curioși, trebuie să aflați că puteți găsi acest roman pe site-ul editurii Royal Ink, alături de alte minunății literare.


Click pe link, dragilor!



 

Comentarii

Postări populare