Cu drag, pentru tine - Jurnal de dragoste

O scrisoare de dragoste de 100 de pagini pe care Tudor o scrie viitoarei sale soții. Asta este Cu drag, pentru tine, volumul 2,5 al seriei Bolnavi amândoi, semnată Florentina Pandelea. O nuvelă romantică, un jurnal ce ne lasă să aruncăm o privire în sufletul unui bărbat măcinat de neputința de a o alina pe cea de care este îndrăgostit.


"Oricât de mult își iubea fratele și prietenii apropiați, Tudor Virgil niciodată nu reușea să își exprime sentimentele față de ei decât prin fapte.

Lucrul acesta nu l-a ajutat prea mult atunci când a dat nas în nas cu marea lui iubire.

A pornit cu stângul, a continuat cu scuze și a încheiat printr-un jurnal.

Și-a pus pe hârtie gândurile și emoțiile pentru a-i arăta Ioanei cele mai adânci sentimente față de ea."


Tudor își cere iertare față de Ioana pentru comportamentul bădăran pe care l-a avut atunci când s-au întâlnit prima dată, îi explică toate stările prin care a trecut, de la remușcare la acceptare, de la antipatie la dragoste nebună, atunci când își recunoaște greșelile, când îi descoperă vulnerabilitățile, când este respins deși Ioana are nevoie de el. Îi simțim bucuria atunci când reușește să o facă să zâmbească, nemulțumirea atunci când ea îi refuză ajutorul, importanța momentului în care îl cunoaște pe fiul acesteia. Așteptarea goală ce îl sugrumă până la finalizarea divorțului ce o va face în sfârșit o femeie liberă, femeia lui.

Toate astea le simte cititorul și mai mult. Mult mai mult.

M-a emoționat nespus răspunsul Ioanei la jurnalul lui.


,, Am pierdut oameni, iubiri, amintiri și visuri. Dar te-am câștigat pe tine, dragule."


Florentina pictează în cuvinte sentimentele umane. Le redă cu atâta acuratețe încât ajungi să le trăiești pe propria piele prin scriitura ei, iar Seria Bolnavi amândoi a devenit una dintre favoritele mele.


"Eu acceptasem să rămân în iad, dar tu mi-ai arătat o altă cale."

 

Nu mă mulțumesc doar cu trei cărți. Eu vreau mai mult și recunosc că abia aștept povestea Irinei. Flore, cât mai am de așteptat, fato?

Cu drag, pentru tine vine ca un pansament pentru cei ce se tem că iubirea nu poate vindeca inimi rănite, că un bărbat nu poate repara ce a stricat un altul. Ei bine, puterea iubirii este nelimitată și atotputernică. Trebuie doar să crezi în ea.

Seria Bolnavi amândoi o găsiți  pe site-ul editurii Vesper Books. Propun să achiziționați și câteva cutii cu șervețele, poate și niște ciocolată. Se va lăsa cu lacrimi - de tristețe, de bucurie, de eliberare.

Să nu ziceți că nu v-am spus! 


Comentarii

Postări populare