Darul Vieții - Predestinați - Uniți de tragedie

Vă tot spun că nimic nu este întâmplător, iar Darul Vieții - Predestinați, romanul semnat Alina Cosma, vine să îmi întărească această convingere.

Cum poate o tragedie, menită să despartă suflete, ajunge să alăture două inimi pentru a bate la unison în ritmul unei iubiri predestinate?

Citiți cartea și veți afla.


,,Destinul a făcut să te cunosc în urma unei tragedii pe care o regret, dar nu regret nicio clipă petrecută alături de tine.”


Cristian și Dalia se întâlnesc, aparent întâmplător, într-o vacanță. Ea este genul de femeie ce generează contradicții - naivă și timidă, dar hotărâtă să nu se lase cucerită cu una-cu două- iar el dorește să o descopere și să o învețe despre plăcerile simple ale vieții, să o provoace să se deschidă ca o floare la apariția soarelui, să o vindece de temeri. Așa că îi propune un pact pe care ea, din corectitudine și onoare, îl acceptă. Vreme de trei luni, Dalia trebuie să îl însoțească la diverse activități, pozând în iubita lui Cristian.


“— Trebuie să vă plătesc o datorie și să-mi cer iertare pentru că v-am supărat.

— Domnișoară Brudașcu, nu aveți nicio datorie, iar scuzele sunt acceptate. Mergeți liniștită în treaba dumneavoastră!”


Daliei îi este teamă de libertate. Crede că dacă se va lăsa purtată pe aripile înșelătoare ale dezinvolturii, se va pierde pe sine, dar și memoria din ce în ce mai ștearsă a părinților pe care i-a pierdut într-un tragic accident. Cristian este determinat să o învețe să trăiască fără teamă, dar încet-încet își dă seama că acest joc pe care l-a pornit i-a furat inima  și mințile, pentru că fata îi devine mai importantă ca aerul pe care îl respiră. Iar Daliei nu-i vine să creadă că un bărbat ca el ar vrea să aibă de-a face cu o fată ca ea, o simplă angajată a unui atelier de croitorie.


,,Chiar şi o persoană cu defecte majore poate avea unele calități care o fac cu adevărat specială. Puțini sunt cei care ar fi răzbit prin viață aşa cum ai făcut tu.”


Doar că un secret bine păstrat de neprevăzutul sorții le taie aripile chiar înainte de a-și începe zborul în tandem. El încearcă să se mintă, spunându-și că nu ea este aleasa, iar Dalia își pierde tot cheful de viață, chiar și pofta de a desena modele noi de haine, singura sa pasiune. Rămân două corpuri golite de sentimente, două destine despărțite de viforul crudei existente. Doar că soarta îi readuce împreună iar și iar, căci atracția lor este mai puternică decât orice piedică.


,,O lacrimă căzu pe sticla care acoperea imaginea. Apoi simți o adiere care îi atinse fața. Închise ochii și se înfioră. Adierea dispăru, lăsând în urmă aerul nemişcat din încăpere. Privi în jur, apoi zâmbi. İşi simțea sufletul liniştit, împăcat. Aşeză tabloul la locul său și, ieşind, se întoarse la soția sa.”


Am avut parte de o lectură emoționantă, ce mi-a adus aminte de fiorii primei iubiri și de faptul că unii oameni sunt meniți să se întâlnească, pentru a-și fi lecții sau pentru a se completa și crește împreună. Unele tragedii sădesc în urma lor miracole ce răsar când nici nu te aștepți, pentru că existența umană este plină de neprevăzut, iar tocmai cei ce cred că merită puțin, vor primi cel mai mult de la destin. Trebuie doar să creadă.


Dacă v-am făcut curioși cu această carte, o puteți găsi pe site-ul editurii Petale scrise, alături de alte povești minunate ce abia așteaptă să fie descoperite.

Lecturi magice, dragilor!

Click pe link! 


Comentarii

Postări populare