Zeița Pasiunii - Erotismul este o stare de spirit

Sunt bărbații romantici?

Sunt bărbații sensibili?

Sunt, dar nu arată. Am și eu unul acasă, așa că știu despre ce vorbesc.


Poetul Silviu Bacuiani reușește să ne arate prin poeziile sale că romantismul nu este ceva neapărat specific feminin. Poate că Zeița Pasiunii, volumul de poezie despre care vă vorbesc astăzi, are potențialul de a deveni un manual de inițiere în exprimarea romantismului pentru bărbații cărora le-a fost inoculată ideea de ascundere a sentimentelor. Citindu-le iubitelor, soțiilor, partenerelor lor de viață din versurile lui Silviu, își vor putea exprima pasiunea în cuvinte, chiar dacă nu ale lor.


Sintagma "a face dragoste" are multe conotații, iar Silviu Bacuiani face dragoste cu muza sa în versuri. El, bărbatul care, chiar și după o dezamăgire în iubire, spune că nu și-a pierdut încrederea în "până când moartea ne va despărți", ne convinge prin poeziile sale că mai există încă o speranță, că a fi puternic înseamnă în primul rând a-ți putea recunoaște și exprima sentimentele.


"Să ne iubim în versuri" sau "Să ne iubim pe-o cratimă uitată" arată că atunci când două suflete se iubesc, uniunea acestora poate avea loc oriunde, chiar și în gând, departe de ochii indiscreți ai privitorilor, departe de norme sociale ce trebuie respectate și de ura nefondată pentru amorul devenit tabu.


Amorul nu-i tabu, este doar explozia sentimentelor la nivel fizic, atunci când simple cuvinte ori priviri nu mai sunt de-ajuns. Summer Innanen spunea că "Erotismul este, într-adevăr, o stare de spirit.", pentru Silviu erotismul este furtuna de nestăvilit a sentimentelor ce nu se vor oprimate, este dorința de exprimare a curbelor unui trup prea plin de pasiune, senzualitatea firească a oricărei ființe cu simțire, dar și, precum se vede, inspirația poetului.


Silviu a construit din cuvinte un templu Zeiței pasiunii, aducându-i ofrande versificate, rupte din propriul suflet. Această Zeiță dreaptă ce ne transmite că un trup dezbrăcat ar trebui atins doar de cel care îi iubește sufletul dezgolit. De acolo vine dependența, pentru că în astfel de cazuri, erotismul este un drog puternic, dar doar folosit în scopul plăcerii în tandem. Poate de aceea este blamat de mulți dintre cei ce nu-l știu folosi, pentru că dragostea se va întoarce mereu unde ai pus suflet, iar trupurile se vor recunoaște după zbuciumul inimilor.


Ăsta este erotismul, dragilor. Asta ne arată Silviu Bacuiani în versurile sale, adunate în volumul intitulat Zeița Pasiunii, pe care îl puteți achiziționa de pe Site-ul MyBestseller

Lecturi minunate, dragilor!


Click pe link!

Comentarii

Postări populare