Tara Daniels - Simt că acum este momentul potrivit

Iubește poveștile de dragoste (deși ale ei tind să fie tare complicate) și se inspiră din idealuri pentru a crea personaje perfecte și totuși reale. E de-a mea, adică citește mult și bun, dar are și o parte "masochistă". Îi plac poveștile triste, dom'le. Îi place să plângă la cărți, dacă vă vine să credeți. Oricum, pe mine m-a cucerit definitiv la "Contele de Monte Cristo". 💗

Haideți să o cunoașteți pe simpatica Tara Daniels.

 

Bună Tara. Îți mulțumesc că ai acceptat să faci parte din micul meu proiect și sper să te distreze întrebările mele. 😊 Dar înainte de toate, spune-mi te rog cine este Tara Daniels și de unde pseudonimul?

Îți mulțumesc pentru invitație și sper ca emoțiile să nu depășească prea mult ecranele (șoptit: să țină cu mine și să nu mă dea de gol). 😊

Tara Daniels este un fel de anagramă a numelui meu, dar dincolo de asta este un autor la început de drum, ce ascunde printre cuvinte și file iubirea pentru citit și pentru povești de dragoste. Este o persoană sinceră și timidă (pe de-o parte), acaparată de imaginație, ce trăiește mai intens atunci când răsucește evenimente normale, împletindu-le cu note de basm. 

În copilărie mă adormeam singură, legănată de povești pe care mi le imaginam pe sub pleoape, până ajungeam pe tărâmul viselor. Nu era ceva ce alegeam să fac, se instala instinctiv și cel mai amuzant este că, după foarte mulți ani, tot un vis m-a făcut să încep să scriu, când în trecut nu am ținut nici măcar un jurnal.

Îmi ador cărțile, cele pe care le-am achiziționat de-a lungul timpului, și nu trece nicio zi fără să mă opresc și să le admir. Din păcate, nu am suficient timp ca să le citesc pe toate, însă asta nu prea amână niciun coș de cumpărături online, chiar dacă îmi promit, de fiecare dată, să iau o pauză și să mai micșorez lista cu „de citit”. Iar când ajung la mine, primul lucru pe care îl fac este să le miros.

Ascult muzică în permanență, iar când scriu și prind din zbor versuri care îmi cântă pe cuvintele tastate, le adaug în playlist-ul creat special pentru cartea în lucru.

Mă dau în vânt după poveștile triste, în orice formă vin, iar cărțile care mă fac să plâng cel mai tare sunt preferatele mele. Ador muzica Country, atât de ciudat pentru țara noastră, știu, dar mi-a intrat la suflet cu mulți ani în urmă și nu a mai ieșit de acolo. Nici nu îmi doresc să se întâmple, iar ăsta nu este deloc un secret.

 

Vorbește-mi puțin despre „Locul ei” și despre ce te-a inspirat să scrii acest roman. By the way, ador coperta!!!

Muțumesc mult! Mă bucur tare că îți place coperta, am observat că a fost foarte apreciată în rândul cititorilor, iar asta m-a umplut de fericire. Aveam ochii împăienjeniți de lacrimi atunci când vedeam reacțiile urmăritorilor. Are legătură cu o anumită scenă din carte (ăsta este un mic secret😉), iar culorile m-au cucerit imediat. Mi s-a lipit de inimă și mă face să zâmbesc de câte ori privirea îmi trece peste ea.

Cred că orice fată visează, cel puțin la un moment dat, la un prieten pe care îl știe sincer și aproape de sufletul ei, atent și mereu acolo, însă mânat de sentimente mai puternice. Iar poveștile în care un personaj tânjește, crezând că singura soluție este să ascundă tot, după persoana pe care știe că nu o poate avea, este cea mai dulce tortură. Ideea de bază a pornit de la o melodie pe care o ador, însă degetele mele nu au vrut să urmeze cursul setat de cântăreț și au răsucit firele după propriul plac.

În „Locul ei”, narată de Sam, protagonistul principal, aflam că Tianna, cea mai bună prietenă a lui, își leagă destinul de un alt bărbat, iar el nu poate decât să stea și să privească, fără nicio putere de a interveni. Apoi paginile ne poartă spre trecut, desfășurând copilăria celor doi, fiecare întâmplare și moment ce i-a împins să se lege unul de celălalt, probleme pe care aleg să le depășească împreună, petreceri și decizii. Iar când în viața lui Sam apare altă femeie, talerele balanței se înclină când într-o parte, când în alta.

Iar în final… eh, pe acesta trebuie sa îl descoperiți singuri.

 


Care este sursa ta de inspirație? (eu vreau de fapt să aflu ce te-a inspirat pentru Sam) 😊

Sam, da… Saaaaam (oftat sonor).

Nu este primul meu personaj scris, însă pe restul îi veți cunoaște în viitor și sper să fie la fel de îndrăgiți. Abia reușesc să stau locului când mă gândesc la următorul, pe care sper să îl prezint cât mai curând, iar mintea mi se întoarce la el chiar și atunci când ar trebui să se concentreze la serviciu.

Sam nu a fost inspirat din ceva sau din cineva anume, însă întruchipează un amalgam de convingeri și trăiri pe care îl poți găsi într-un personaj de poveste, suficient de real încât să își recunoască propriile greșeli și defecte. Rareori, spre niciodată, mă bazez pe cineva anume. Sufletul mi se îndreaptă spre poveste, iar ei aleg în ce ritm să își miște pașii.

În plus, oricât de antrenanți sunt băieții răi 😉, am gravitat mereu spre băieții buni.

Ca răspuns general, nu pot sa spun că am o sursă anume de inspirație, bucățile vin spre mine din diferite direcții și domenii, ca să se unească sub întruchiparea fictivă a unor persoane capabile să își spună povestea. Nu îmi trasez schițe complete, marcate cu tuș puternic, pentru că de cele mai multe ori acțiunea pune stăpânire pe mine și ajung să colorez în afara liniilor, lăsând personajele să se îndrepte singure spre țelul final, uneori chiar și spre alt deznodământ.

 

Imaginează-ți că lucrezi în vânzări și ai încerca să ne vinzi cartea ta. Convinge-ne să o cumpărăm.

Oh, Doamne, nu am lucrat niciodată în vânzări și nu aș supraviețui nici măcar o zi.

Spuneam cândva, cuiva, și pot să o repet oricând e nevoie, că n-aș putea să vând ceva nici ca să îmi salvez viața. Dar ce pot să transmit acum este că nu trebuie să îmi dau viața la schimb ca să vă conving să cumpărați cartea, sufletul meu este deja în ea. Vă așteaptă să îl citiți, sperând cu ardoare să fie înțeles, plăcut și acceptat.

 

De ce Vesper Books?

Trebuie să recunosc faptul că renumele pe care fetele îl au, persoane minunate pe care pot să le numesc colege și prietene, m-a încurajat să fac pasul, atrasă și de câteva filmulețe pe care le-am găsit, total întâmplător, însă ca un semn, pe TikTok.

Avem în arsenal autoare ce merită fiecare laudă, iar faptul că editura dă o șansă visătorilor aflați la început de drum, a fost cireașa de pe tort.

 


Ai ceva proiecte de viitor pe care ai vrea să le împărtășești?

Planuri sunt multe, dorințele și mai multe. Tot ce pot sa spun acum este că urmează o surpriză (apropiindu-se cu pași repezi), iar alte povești sunt în lucru 😉

 

Dacă ai putea schimba ceva în debutul tău ca scriitoare, care ar fi acel lucru?

Îmi place să cred că toate lucrurile se întâmplă cu un motiv, sunt recunoscătoare pentru punctul în care am ajuns și simt că acum este momentul potrivit, însă dacă aș avea o baghetă magică, aș flutura-o în aer și mi-aș dori să dau puțin timpul înapoi, doar putin, și să încerc mai devreme. Dar niciodată nu este prea târziu, nu-i așa? Iar cum orice modificare în fluxul deja parcurs poate însemna o schimbare majoră, am momente în care mă gândesc că, și cu bagheta magică în mână, poate nu aș rosti incantația până la capăt.

Mă contrazic singură, știu 😊 dar este cea mai simplă explicație pe care o am.

Aș vrea și n-aș vrea să schimb nimic.

 

Ce înseamnă pentru tine sintagma "un autor de succes"?

Pentru mine înseamnă un autor care reușește să ajungă la sufletul cititorilor, să îi facă să trăiască prin cărțile scrise, să fie apreciat și susținut. Dacă rezultatul final al muncii îi ajută pe cei din jur să vadă lucrurile altfel, să aibă mai mult curaj sau pur și simplu să se încălzească pe interior și să zâmbească, este un câștig enorm. Cred că cea mai mare plăcere este atunci când vezi oameni care discută despre momente pe care imaginația ta le-a creat, însă pe care ei le simt atât de reale.

Iar dacă reușește să se întrețină din scris, atunci cred că este un vis devenit realitate.

 

Ce citești?

Muuulte cărți romance, asta este clar 😊 (dimineața, la prânz și seara, vă rog!) fantasy, iar din când în când, thriller și ficțiune istorica.

Mi-ar fi imposibil să aleg doar câteva dintre cele din genul romance, așa că nici măcar nu pășesc în direcția aia 😊

Sarah J. Maas cu seriile ACOTAR si TOG + Jennifer L. Armentrout

Cântul lui Ahile - Madeline Miller

Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle - Stuart Turton

Toate acele locuri minunate - Jennifer Niven

Contele de Monte Cristo - Alexandre Dumas

Jane Eyre - Charlotte Brontë

Când înflorește liliacul și Trandafirii pierduți - Martha Hall Kelly

Privighetoarea - Kristin Hannah

Ultima împărăteasă și Împărăteasa Orhidee - Anchee Min

Seria Mindf*ck - S.T. Abby

Seria Made – Danielle Lori

Am încercat să le așez într-o ordine, apoi mintea mi-a luat-o razna și am continuat să adaug 😊. Mă voi opri aici, pentru că de îndată ce mă pornesc, mai greu există cale de întoarcere. Se poate lesne observa că preferințele mele literare sunt ușor „haotice”, dar mă mândresc cu ele.

 


Este ceva ce ai dori să adaugi sau să le transmiți celor ce citesc acest interviu?

În primul rând, aș vrea să le mulțumesc pentru că au rămas alături de noi, până aici, pentru răbdare, curiozitate și (sper) zâmbete, mă înclin.

Aș dori să îi încurajez să citească mai mulți autori români, avem, printre noi, minunați torcători de cuvinte. Aș vrea să le spun că indiferent de direcția în care țintesc, să aibă încredere în ei, să învestească în ceea ce îi face fericiți și să îi trateze pe cei din jur așa cum și-ar dori să fie tratați.

Mi-aș dori să avem puterea să visăm mai mult, să zâmbim mai larg și să iubim cât mai sincer.

Iar ție, draga mea, nu în ultimul rând, un mulțumesc la fel de sincer. Mulțumesc pentru întrebări și deschidere, pentru glumițele împărtășite și pentru coincidențele ce au apărut pe parcurs 😊 


Mulțumesc!

 

Dragilor, pe Tara Daniels o găsiți pe site-ul editurii Vesper Books, de fapt cartea ei, dar înțelegeți voi ce vreau să zic. 😁

Hai, click pe link!


Comentarii

Postări populare