Partener în crima dragostei - Căutarea sinelui pierdut

Partener în crima dragostei. Spionul din viața mea este o carte care doare. De ce? Pentru că autoarea Ela E.H. a strecurat între paginile ei niște adevăruri general valabile, începând de la puterea pe care o exercită trecutul asupra noastră, până la tainele seducției și adâncimea rădăcinilor universale din care noi, oamenii, ne tragem energia.


În procesul de creștere și maturizare, tuturor ne lipsește câte ceva, liantul ce ar ușura toate eforturile, acea za care asigură continuitatea lanțului. Asta ne transformă pe toți în niște orfani ai universului, mereu în căutarea acelei bucăți de realitate ce ne-ar ajuta să mergem mai departe împăcați cu viața și cu noi înșine.


"La ce folos să visezi, când realitatea ți-a demonstrat deja că nimic nu e ceea ce pare, iar propria minte devine uneori un străin instruit să te învingă prin amăgiri?"


Dar ce te faci când eticheta de orfan te însoțește încă din fragedă pruncie, metamorfozându-te dintr-o ființă umană într-un simplu nume scris pe un lung catastif de suflete fără rădăcini?

Cam asta este povestea protagoniștilor noștri, Elia și Patrik, care, după ani de așteptare și suferință într-un orfelinat obscur, se regăsesc într-o postură neașteptată - cea de spioni MI5, Military Intelligence Section 5 (Divizia de spionaj intern a Regatului Unit).


"Oferă-i bărbatului cel puțin un lucru pe care să nu-l fi primit de la o altă femeie. Găsește golul neumplut între dorințele sale și umple-l."


Partener în crima dragostei. Spionul din viața mea îți desfășoară în fața ochilor o acțiune alertă, pe mai multe planuri, în care personajele sunt construite nu în universalul maniheism, alb și negru, ci într-o multitudine de nuanțe de gri, fiind foarte greu să ții partea vreunuia. Chiar tinzi de multe ori să treci în spatele baricadei personajelor negative, înțelegând frământările acestora și nevoile ancestrale care i-au îndemnat la comiterea anumitor fapte condamnabile.

Povestea unor personaje este descrisă abia la sfârșitul cărților, iar a altora rămâne nespusă. Consider că și Mark avea nevoie de o carte a sa, personajul acesta fiind cel care m-a intrigat pe tot parcursul cărții, deși Elia și Patrik au ocupat excelent scena și și-au jucat rolurile cu brio.


"Te uiți la străinul din fața ta și ești uimit să constați că inima ta bate acum într-un ritm care-i aparține? Ai grijă! Tocmai ce-ai sărăcit! Străinul a pus stăpânire pe ce ai mai de preț: sufletul!"


Aerul detectivistic al romanului, lecțiile de viață descrise în amănunt și romance-ul slow-burn au făcut deliciul lecturii și vă invit și pe voi să descoperiți această poveste minunată. O găsiți la Bookzone.


Lecturi plăcute, dragilor!

 


Comentarii

Postări populare