nOMadă - OM la multiplu

Ce credeți că poate ascunde între copertele sale o carte de 166 de pagini?

Vă spun eu. Multe povești. Anume poveștile tuturor gazdelor nOMadei noastre, Geanina Călător. 

Viața Geaninei Călător se complică în momentul morții sale. Da! Știu cum sună asta, dar e purul adevăr. Suferind de o boală incurabilă și așteptându-și sfârșitul, protagonista noastră, cercetătoare în domeniul psihologiei paranormale, își pregătește sufletul pentru călătorie, dar nu cea la care v-ați aștepta cu toții, ci o migrare în trupul altcuiva.

Prima sa gazdă este o tânără ce lucrează la un supermarket. Viața ei pare liniștită, dar Geanina înțelege rapid că existența fetei nu este nici  pe departe lipsită de griji. Și tot pe atât de repede gazda ei este ucisă cu sânge rece, iar spiritul nomad este nevoit să migreze în alt trup, de data aceasta al unei fetițe inocente.

Mereu a crezut că a fi copil este cea mai mare binecuvântare, mai ales când ai o familie iubitoare și multe jucării frumoase, dar micuța Adela nu-și poate încă exprima starea de rău, iar bunica descoperă prea târziu că nepoata ei este grav bolnavă, atât de bolnavă încât spiritul Geninei trebuie să își reia procesul de migrație.

"Oricum, ultimul schimb o obligă pe Geanina să se gândească mai responsabil la viitoarele ei migrări. Este nemaipomenit că poate să facă schimb cu oricine şi să vadă viața din perspectiva oricărei persoane de care reuşeşte să se apropie fizic suficient de mult. Reuşise să se integreze în noile corpuri şi în viețile lor şi nu ridicase niciodată suspiciuni, ceea ce era grozav! Însă controlul ei asupra minţii gazdei îi ridică dificultăți. Unele gazde îi permit un control aproape complet, ca Fiona, în timp ce altele i se opun. Geanina simte remuşcări pentru şirul din ce în ce mai lung de cadavre pe care le lasă în urmă. Însă ştie că orice creier vrea să supravieţuiască, dar este oprit de limitele biologice."

Vedeți voi, toate gazdele Geaninei mor subit, iar spiritul acesteia nu reușește niciodată să găsească acea împlinire, mulțumire pe care a căutat-o încă de pe vremea când era doar o copilă cu puteri ciudate. Pare că nimeni nu deține  o existență perfectă, în ciuda vârstei, puterii fizice ori frumuseții. Caută oare Geanina să atingă un ideal de neatins?


Pe lângă toate aceste frământări sufletești se mai adaugă și ancheta poliției în cazul șirului de morți suspecte și aproape întotdeauna extrem de violente. Ofițerul de Poliție Ștefan Viteazu, alături de colega sa Clara, încearcă să descifreze misterul, ajutați "din interior" de Robert, un alt nomad decis să oprească repetatele migrări ale Geaninei.


"Totuşi este încă bine, măcar nu am ajuns într-un trup rănit, se gândeşte Geanina, când vede câţiva oameni căzuți pe podea. După ce se trăsese asupra ei, urmase un război general, apoi o linişte de rău augur. Dacă noul meu trup a ucis-o pe Selena, aş putea fi judecată pentru că m-am omorât singură, se gândeşte ea, uluită, încă odată, de absurdul existenței de nomadă."


Mânată de o conștiință plină de complexe, dar și de o necunoaștere "în teren" a interacțiunilor sociale, Geanina este nevoită să se transforme din șoarece de laborator în pasăre de pradă, dar gazdele alese sunt dintre cele mai nepotrivite. Citindu-le gândurile și îmbrățișându-le defectele și trecutul, nOMada noastră află mai multe chiar despre propria personalitate. Acum are libertatea de a fi oricine dorește, de a migra într-un trup tânăr și sănătos și, de ce nu, de a iubi. Numai că fiorul dragostei se înfiripă chiar pentru cel ce o vânează.


Cum credeți că va evolua Geanina Călător, nOMada noastră cu nume predestinat? Se va opri ea din a-și ucide, chiar dacă involuntar, gazdele? Va reuși oare să găsească acea împlinire pe care o caută cu atâta înverșunare? Rămâne să aflați singuri, citind romanul SF nOMadă, semnat Ioana S. Bogorodea, o carte marca Editura Petale Scrise.

O găsiți aici. - Click pe link!

Lectură minunată, dragilor!


Comentarii

Postări populare