Joacă-te cu mine - secrete mortale

Îi spuneam autoarei că după cartea ei,  vreo două săptămâni am să visez grozăvii,  iar ea râdea în hohote,  gândindu-se cum subsemnata are să doarmă cu lumina aprinsă și cu sticla de agheasmă pe noptieră. 😁

Nu știu cum să vă zic,  dar azi-noapte,  după ce am terminat romanul Joacă-te cu mine,  am avut cel mai dulce somn. 🤣 Cred că mi s-au inversat sinapsele neuronale,  ori mi se trage de la căzătura în cap suferită în copilărie. 🤣 Mno, cert este că #nusuntnormala, dacă un thriller cu ochi dezorbitați (oare există cuvântul ăsta?) și mațe atârnând de ciocul unui corb mă face să dorm mai bine.

Hai să vă dau mai multe detalii despre romanul Joacă-te cu mine,  semnat L.M. Aria.


"Scrutez întreaga zonă şi un corb îmi atrage privirea. Mănâncă ceva de pe jos. Fără să mă gândesc prea mult, alerg spre el. Acesta mă zăreşte şi îşi ia zborul. Îl urmăresc cum se înalță și atunci observ cu ce se delecta. Brusc, stomacul se întoarce împotriva mea, lăsându-mi în gură un gust acru-amar. De ghearele lui atârnă maţele cadavrului. Pasărea fâlfâie din aripi şi picuri de sânge cad pe pământ. E o ploaie morbidă, iar spectatorii la scenă sunt împroșcați cu stropi de moarte."


Îl avem pe detectivul Derek Smith care devine ținta răzbunării unui ucigaș macabru, un Frankenstein modern ce alipește bucăți de trupuri spre formarea unuia perfect (oare ce o însemna perfecțiunea pentru un criminal în serie?). Derek este cel ce descoperă primele trupuri, într-una din rundele sale matinale de alergat, iar stomacul i se întoarce pe dos, "contaminând" locul crimei aranjat ca o vitrină macabră. Alături de echipa sa, Maya și John, bătrânul legist, James, și șefa lor Melissa, detectivul nostru  se angajează într-un joc dement pornit de un păpușar cu mâinile însângerate.


"De obicei, eram chemat de echipa de criminalistică la locul incidentului, unde mi se aducea la cunoștință situația. Medicul legist, James, îşi expunea presupunerile, iar apoi, dacă era în jurisdicția mea, preluam cazul. De această dată, totul a fost schimbat la o sută optzeci de grade, iar eu am fost luat total pe nepregătite."


Secrete din viețile oamenilor din jurul său ies la iveală, secrete ce îl vor costa disperate, zbucium, nesomn, regrete. Prizonier într-o căsnicie pe care nu și-a dorit-o, cu Clare, femeia cu care Derek a avut un one-night-stand, în urma căruia aceasta a rămas însărcinată, își găsește refugiul în muncă și în vizitele matinale din biroul șefei sale, Melissa, cu care a avut o relație și pe care încă o iubește în secret. Dar secretul lui și neînțelegerile cu soția sa îl fac tința unui nebun însetat de răzbunare, o persoană care pare să îl cunoască mai bine decât oricine, evidențiind asta în scrisorile pe care i le lasă la locul crimelor sau i le trimite prin diverse mijloace.


"Gândurile îmi sunt întrerupte când lumina din fața casei se aprinde. S-a întunecat mai repede decât mi-am dat seama. Nu este târziu, însă pe întuneric sunt anumite lucruri pe care le poți observa mai bine, decât pe timp de zi.

Mă uit mai atent şi văd o mică siluetă, furişându-se afară din casă, pe ușa principală. Ies din maşină, las portiera deschisă pentru a nu face vreun zgomot şi mă apropii cât de mult pot. 

Persoana neidentificată stă în fața uşii cu spatele la mine. În cel mai inoportun moment, calc pe o crenguță desprinsă, creând suficient zgomot pentru ca intrusul să mă observe. Poartă un hanorac închis la culoare şi pe cap, o glugă.

Pentru câteva secunde, se uită în direcția mea, apoi dispare în beznă, fără să mai apuc nici măcar să fac un pas spre ea. Alerg spre ușa casei, verific toată zona, dar nu mai e nimeni."


Știu că sună sadic din partea mea, dar mi-ar fi plăcut mai multe descrieri macabre. Acestea m-ar fi ajutat mai bine să intru în atmosfera detectivistică a romanului, m-ar fi ținut în suspans. Aș fi vrut ca frământările și neliniștea lui Derek să fie scrise într-un mod mai profund, să simt rândurile tremurând de încordare în timp ce le citesc. Dar overall, Joacă-te cu mine este o carte bună. Dacă sunteți pasionați de criminalistică, urmăriți Investigation Discovery și va uitați la seriale CSI, atunci cartea asta vi se potrivește mănușă.


V-am făcut curioși?

Vreți să aflați cine este criminalul?

Cartea o găsiți pe site-ul editurii Ink. Story.

Și ca să fie treaba treabă, vă las și un interviu fain cu autoarea.


Lectură plăcută!

Click pe link, dragilor! 


Comentarii

Postări populare