Mireasă de sacrificiu - un historical romance delicios

Am cartea asta în bibliotecă de mai bine de jumătate de an. Săptămâna trecută i-a venit rândul și mă întreb, proasta de mine, de ce n-am citit-o mai devreme? Atât de frumoasă e!

Dacă aveți poftă de un historical romance scris bine, cu o poveste delicioasă și personaje construite impecabil, atunci Ioana Mihaela Curaleț a scris o carte perfectă pentru voi - Mireasă de sacrificiu.


Hai să vă zic nițel despre poveste. 

Deși nu este interesată de căsătorie și ar prefera tihna vieții la țară, alături de tatăl bolnav, ce i-a acordat multă liberate până acum, Joanne dorește să îi îndeplinească dorința iubitului ei părinte și acceptă invitația de a-și petrece sezonul la Londra, în casa mătușii sale, Lady Penrose.

Eu pe tanti Penrose aș fi scuturat-o nițel, atât de nesuferită mi-a fost ființa asta.

Deși, după spusele mătușii, fata ar avea slabe șanse să își găsească un pretendent, la primul bal la care ia parte Joanne, aceasta este curtată insistent de chipeșul lord Willem Drake, duce de Starlight, chiar dacă în încăpere se află fete mult mai tinere și mai frumoase decât ea, domnișoara Sweetpea de exemplu (altă ființă nesuferită).


"Domnişoara Bright fu dezamăgită să nu afle tocmai despre subiectul ce o interesa. Oamenii încă îşi aminteau bârfele, doar că nu erau dispuşi să le împărtăşească aşa uşor, iar cu mătuşa ei prin preajmă, şansele scădeau dramatic. La un moment dat, îşi îndreptă privirea spre lojele de alături, descoperind că bărbatul cu care dansase o urmărea insistent. Ducele Willem de Starlight venise la teatru şi clar nu-l interesa piesa. Joanne se prefăcu că nu-l observase, dar îi simțea privirea arzătoare îndreptată asupra ei. Fu uşurată la terminarea piesei. Voia să meargă acasă. Din nefericire, tocmai la plecare, în timp ce lady Penrose se întâlnise cu o cunoştinţă, bărbatul o aşteptă în fața teatrului. Fata nu se putu ascunde rapid, astfel că el veni să-i aducă omagiile cuvenite."


Bine, la început și pe Willem l-aș fi urecheat puțintel, dar se redresează pe parcurs (de la mine primește puncte bonus!). Ei bine, lordul Drake prinde de veste cum că mai multe soții de nobili au fost răpite, schingiuite și ucise, iar Coroana încearcă să investigheze aceste crime odioase în mare secret. Willem se lasă convins de amicul său, contele Ambrose Copeland să își găsească o mireasă de sacrificiu, pentru a-i momi și prinde pe infractori.


"Willem de Starlight nu punea preţ pe bârfe, dimpotrivă, acestea îl amuzau când se iveau la adresa lui, dar îl şi osteneau. La începutul sezonului, nu-şi dorea ca atenția să fie atrasă asupra sa, ca de exemplu să umble zvonul că plecase de la amantă sau fusese văzut în compania unei femei uşoare. Astfel de lucruri o înfuriau pe mama sa, ducesa de Starlight, care mereu îi amintea să se poarte ca atare şi să-şi ia odată o soție. El considera că e prea devreme pentru a se lega de gât. Nu avea decât treizeci şi patru de ani. Căsătoria i se părea o cușcă, iar el iubea libertatea ce o avea în prezent."


Ducele de Starlight renunță așadar la viața sa de burlac și îi cere Joannei Bright să-i fie soție, stârnind astfel un murmur general în rândul londonezilor.

Willen și Joanne se căsătoresc într-un timp foarte scurt, dar povestea abia acum începe și n-am să continui că risc să vă dau spoilere și să mă înjurați gratuit.

De ce credeți că se căsătorește Joanne cu Willem, deși a încercat să îl "cupleze" cu domnișoara Sweetpea? Oare fata asta ascunde un secret? Oare "țărăncuța urâtă și dolofană" este mai mult decât lasă impresia?


"Ducele îi lăsă puțin timp să se pregătească. Nici el nu ştia ce să facă. Bătea camera în stânga şi-n dreapta fără astâmpăr. E soția mea... Oh, Doamne! E soția mea! îşi spunea el. Trebuie să mă asigur că nu mă ataşez de țărăncuţa aia! Dar cum naiba să nu fac asta dacă e de datoria mea să mă culc cu ea? De fapt, nu e aşa greu. N-am fost îndrăgostit niciodată şi clar nu mi se poate întâmpla de acum. Am cunoscut femei frumoase şi nu am avut emoții. Categoric nu voi simți nimic cu țărăncuța! Nici n-am chef să o inițiez în... Bănuiesc că nu o să fiu întâmpinat cu o criză de isterie şi bocete."


Eu vă spun doar atât, Mireasă de sacrificiu este o carte ce se citește ușor, iar acțiunea alertă este menită să te țină în priză și să te facă să încerci ghicirea criminalul într-o bruscă pornire detectivistică. Mult noroc! Veți avea nevoie!

Povestea de dragoste e BONUS! 😀


Dacă v-am convins, aflați că romanul acesta minunat îl puteți găsi pe Site-ul Editurii LiterPress.


Click pe link, dragilor!


 PS: Vă las aici și un interviu draguț cu autoarea.

Comentarii

Postări populare